Stormlighter til udelivet og til hverdagen

Det er fedt at være udenfor. Uanset om du er spejder, bare godt kan lide naturen eller gerne vil grille i baghaven, kan det være et problem med dårligt vejr. Man siger ganske vidst at der findes ikke dårligt vejr, men kun dårlig påklædning, men hvis du vil have ild i et bål eller i grillen, kan regnvejr eller blæst virkelig spolere det. Her kan en storm pocket lighter virkelig være en stor hjælp, da den kan bruges i alt slags vind og vejr.

En gang spejder…

Ild bruges til mange ting, og hvis man vil holde varmen på en kold nat, er det oplagt at lave bål.
Desværre er tændstikker eller almindelige lightere ikke altid en holdbar løsning, da de kan blive våde og dermed ubrugelige.
En storm pocket lighter, eller en stormlighter som det hedder på dansk, er en lighter, der kommer i en vandtæt beholder. Flammen er en såkaldt “jetflamme”, som i langt de fleste tilfælde er blå, fordi den er så varm. Storm pocket lightere kan nemlig komme op omkring de 1300 grader, så man skal være påpasselig med at brænde fingrene.
Det er oplagt for et menneske, der nyder udelivet, at købe sådan en fætter. Men den kan bruges til mange ting, som blandt andet at tænde op for grillen i regnvejr, bålet til Sankt Hans eller raketterne til nytår.
Der er forskellige meninger om, hvad den bedste stormlighter til udelivet er, men det kommer også an på hvad du skal bruge den til. Hvis du er hardcore camper og bruger det meste af din tid i ødemarken, skal du helst investere i en ordentlig stormlighter. Men hvis den bare skal bruges til en grill i ny og næ eller til raketterne nytårsaften, så er kvaliteten måske ikke helt så vigtig.

Det man ikke kan undvære i friluftslivet

Selvom en storm pocket lighter er smart, er det nok ikke det eneste, du skal tage med ud i ødemarken.
En rygsæk med justérbare stropper og store rum, er den perfekte rejsemakker. Dog skal du være opmærksom på, at jo mere plads du har, jo mere propper du i den, og jo tungere bliver den. Kig på vægten af alle de ting du vil købe, så du slipper for at få ondt i ryggen.
Investér i et ordentligt telt og en god sovepose. Teltet skal være fuldkommen vandtæt, så du ikke bliver våd og kold. Soveposen skal kunne være af åndeligt materiale, men skal alligevel kunne klare en høj minustemperatur. Mange anbefaler temperaturer ned til omkring –40 grader. Det lyder af meget, men blæsevejr kan få det til at føles meget koldt.
Derudover skal du have noget med, til at spise af og med. En mug er oplagt, da den fylder ganske lidt, og kan hænges udenpå tasken. Der er mange muligheder for forskelligt bestik som bl.a. en spork. En lille dolk er også en god idé, så du hurtigt kan samle træ.
Så kom ud og oplev naturen. Den er altid smuk og afslappende.

About the author

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *